• Foodtruck website – laat zien wie/waar je bent

  20 januari 2016 | News
 • Ze zijn sinds een paar jaar upcoming en schieten als paddestoelen uit de grond, de foodtrucks! Toch wordt er vanuit de horeca naar ons idee weinig aandacht aan besteed. We lezen berichten dat het als "leuke hobby" wordt gezien. Maar het is echt serious business.

  Er zouden inmiddels minimaal 450 foodtrucks, rijdende keukentjes, in Nederland zijn. Naast gezellige (muziek)festivals en jaarmarkten komen er ook steeds meer specifieke foodevementen. Zo is er bijvoorbeeld Lepeltje Lepeltje, een rondreizend foodevenement wat ieder seizoen steeds meer bezoekers trekt. 

  Een nieuwe vorm, die nog maar door weinig horeca-ondernemers wordt toegepast, is de foodtruck als AANvulling op het restaurant. Zo is er een concept in 's Hertogenbosch,  Stefano's Pizza-mobiel, die een extra klantengroep weet aan te spreken. Naast de vestiging in het centrum, bedient het restaurant de buitenwijken via een foodtruck. Deze horeca-eigenaar speelt daarmee slim in op de behoefte van huishoudens om dichtbij huis verse maaltijden af te halen. De foodtruck staat op vaste dagen op vaste plaatsen.

  Eigenlijk is het gek dat de ijsco-boer uit het dagelijks leven is verdwenen, want er blijkt juist veel behoefte aan mobiele concepten.

  Ons advies aan foodtruck-eigenaren is om zichzelf vooral te laten zien. Het internet biedt zoveel mogelijkheden om te communiceren met een (trouwe) klantengroep. Vandaar dat het tijd wordt voor professionele bijpassende (mobiel vriendelijke) website. Dit stelt foodtrucks in de gelegenheid om hun "volgers" te laten weten waar ze het komend seizoen staan, en.. om zelfs ter plekke online aandacht te kunnen trekken. Voordat iemand naar een festival / foodevent gaat kun je gasten al de voorkeur voor je truck laten ontwikkelen. Mits je voldoende laat zien wie je bent, waar je voor staat en wat de heerlijke gerechten zijn.

  Daarom hebben wij een speciaal foodtruck webdesign ontwikkeld inclusief een eventkalender, zodat je kunt laten zien waar je dit seizoen allemaal staat. Interesse in een exclusieve, betaalbare online presentatie van je foodtruck? Neem dan contact met ons op voor de voorbeeld-designs.