• Interieurstyling voor restaurants - met deurstickers

    Niet een groot budget om het hele interieur radicaal om te gooien? Dan kom je al een heel eind met een aantal stijlvolle deurstickers. Deze deurstickers zijn full-size en bedekken de hele deur. Doordat ze makkelijk aan te brengen en ook weer te verwijderen zijn, kun je kiezen voor een heel andere [...]

    Lees volledig artikel

    Alternatief voor Iens en dure reserveringssystemen?

    We zagen een noodkreet op Facebook en in het Parool dat restaurants in opstand komen tegen de machtspositie van Iens. Veel horeca ondernemers hebben schoon genoeg van de hoge kosten die de reserveringssystemen Seatme en Couverts met zich mee brengen. Met de overname van Iens door de [...]

    Lees volledig artikel

    Horeca interieur stylingtips

    Ja, even wat anders dan online styling advies. We kwamen namelijk deze ontzettend gave deurstickers tegen. Je ziet ze steeds meer: opvallende, ondeugende, stijlvolle stickers op deuren in de zaak. Een saaie toiletdeur bijvoorbeeld hoeft dus echt niet meer. Deurdesigns.nl heeft namelijk diverse [...]

    Lees volledig artikel

    Foodtruck website - laat zien wie/waar je bent

    Ze zijn sinds een paar jaar upcoming en schieten als paddestoelen uit de grond, de foodtrucks! Toch wordt er vanuit de horeca naar ons idee weinig aandacht aan besteed. We lezen berichten dat het als "leuke hobby" wordt gezien. Maar het is echt serious business. Er zouden inmiddels minimaal 450 [...]

    Lees volledig artikel

    Nederlander gaat vaker uit eten

    Nederlanders hebben vorig jaar 643 miljoen euro meer uitgegeven aan eten en drinken buiten de deur dan in 2014. Dat komt volgens het FoodService Instituut Nederland (FSIN) doordat het consumentenvertrouwen toenam, maar ook veranderingen in het consumptiegedrag van mensen speelden een rol. De [...]

    Lees volledig artikel

    Soms lijkt het wel hogere wiskunde, zoekmachine optimalisatie. En dat is het bijna ook. Je zou schrikken van wat grote bedrijven maandelijks uitgeven om bovenaan in Google te verschijnen. Meer dan 25% aan het totale marketingbudget wordt uitgegeven aan online vindbaarheid. Het gemiddelde budget [...]

    Lees volledig artikel

    Tip: geef gasten de gelegenheid tot afhalen!

    Wilt u nog meer couverts op een avond bedienen, dan waar u feitelijk plaats voor heeft in uw restaurant? Dit is op een éénvoudige manier voor elkaar te krijgen. Geef uw gasten de gelegenheid tot het afhalen van gerechten. De ingrediënten heeft u in huis, het personeel is al betaald en u bedient [...]

    Lees volledig artikel

    Een vol terras in de wintermaanden

    De wintermaanden zijn de ideale voorbereiding voor een vol terras in het voorjaar en zomer. Heel veel restaurateurs focussen ook op de warme dagen voor de omzet en nemen de rustige wintermaanden voor lief. Als zijnde "daar is weinig aan te doen". Wist u dat u juist in deze tijd gebruik kunt maken [...]

    Lees volledig artikel

    Oplossingen om jezelf en je restaurant uit de crisis te trekken

    Die crisis, die crisis...je zou er moe van worden! Hier gewoon een aantal praktische no-nonsense oplossingen om je zaak uit de crisis te krijgen! Het liefst zouden wij bij HorecaMasters de crisis gewoon negeren en doen wat we doen. Misschien is dat ook wel de beste oplossing voor u als [...]

    Lees volledig artikel

    Zelfs Google benoemt de noodzaak voor betere restaurant websites

    Google heeft een onderzoek gedaan naar het keuze proces van een restaurant bezoeker. Daarbij een aantal bijzondere feiten op een rijtje: Online vs offline Wanneer mensen voor het eerst op zoek gaan naar een restaurant dan zoekt 43 procent zijn informatie online. 5 procent zoekt online en offline [...]

    Lees volledig artikel