• google benoemt noodzaak betere restaurant websites

  Google heeft een onderzoek gedaan naar het keuze proces van een restaurant bezoeker. Daarbij een aantal bijzondere feiten op een rijtje: Online vs offline Wanneer mensen voor het eerst op zoek gaan naar een restaurant dan zoekt 43 procent zijn informatie online. 5 procent zoekt online en offline naar informatie. 52 procent doet dit alleen offline. In bijvoorbeeld de vorm van mond-tot-mondreclame van vrienden en familie.Naarmate men meer geld uitgeeft aan uit eten gaan, zoekt men vooraf meer naar online informatie over het restaurant.

  Veel tijd op restaurantsite
  Van de gemiddeld 30 minuten die een consument in totaal gebruikt om een restaurant te zoeken worden 25 minuten doorgebracht op websites van restaurants en 5 minuten op overkoepelende restaurantwebsites. Merks-Benjaminsen van Google benadrukt het belang van het hebben van een goede website. “De website moet responsive zijn. Hij moet gebruiksvriendelijk zijn voor en goed worden weergegeven op de verschillende formaten schermen van uiteenlopende apparaten. Een site moet goed werken op de computer en laptop, maar ook op een tablet- en smartphonescherm. Door de opkomst van mobiel internet wordt de oriëntatie- en beslistijd om een restaurant uit te kiezen steeds korter.”

  Hoe wordt een restaurant ‘future ready’ volgens Google?
  1. Maak de website tot het visitekaartje
  2. Zorg dat de website ‘mobile friendly’ is
  3. Optimaliseer lokale vindbaarheid in zoekresultaten en in Google Maps
  4. Maak een bedrijfspagina aan op Google+ en pas Indoor View toe*
  5. Zorg voor een goede score op reviewsites * Indoor view is een 360 graden panoramadienst zoals ook Google Streetview is. Een restaurateur kan zo zijn zaak van binnen aan internetgebruikers laten zien.
  Restaurant GOSP uit Denemarken gaat zelfs al een stap verder en laat mensen die Indoor View gebruiken de tafels die ze in een panoramafoto zien direct online reserveren. (bron: de Restaurantkrant)